Kangas on Jyväskylän merkittävin aluekehityshanke.

Jyväskylän kaupunki ja Skanska Talonrakennus Oy ovat käynnistäneet arkkitehtuurikilpailun, jolla haetaan suunnitelmaa Kankaan Piippurannan alueen ensimmäisen vaiheen asemakaavoituksen ja toteutuksen pohjaksi.
 
Kilpailun tavoitteena on löytää toteutuskelpoinen ja laadukas ratkaisu kolmelle ensimmäiselle kerrostalolle sekä laajempaa aluetta koskeva korttelisuunnitelma asemakaavoituksen pohjaksi.
 
Kangas on Jyväskylän merkittävin aluekehityshanke. Kankaan alue sijaitsee Tourujoen itärannalla noin kilometrin päässä Jyväskylän ydinkeskustasta. Kankaasta tulee monipuolinen asumisen, työpaikkojen ja palvelujen alue, joka yhdistää keskustan luontevasti Seppälään.
 
Tavoitteena on käynnistää kunnallistekniikan rakentaminen jo vuonna 2014 ja asuntorakentaminen vuonna 2015. Vuoteen 2025 mennessä Kankaan osayleiskaava-alueelle voidaan sijoittaa noin 3 000 asukasta ja noin 2 100 työpaikkaa. Osayleiskaava-aluetta laajemmassa, valmiiksi rakennetussa kaupunginosassa asuu vuoteen 2040 mennessä yhteensä noin 5000 asukasta.

Kilpailuohjelma ja liiteasiakirjat ovat ladattavissa kilpailun verkkosivulla osoitteessa http://www.jyvaskyla.fi/kangas. Kilpailuaika päättyy 4.3.2014, jonka jälkeen kilpailutyöt tulevat verkkoon nähtäville ja kaupunkilaisten kommentoitaviksi.

Ville Miettinen

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *