Suomen ja Ruotsin ministeriöt eivät ole ratkaisseet arvonlisäveroon liittyviä kysymyksiä.

Tornion ja Haaparannan yhteinen Matkakeskus-hanke aiheuttaa vakavaa päänvaivaa muun muassa verotukseen liittyvien kysymysten takia, kertoo Yle Perämeri.

Matkakeskusrakennus sijaitsee Ruotsin puolella, 60 metrin päässä Suomen rajasta. Sekä Tornio että Haaparanta haluaisivat, että suomalaiset voisivat toimia molempien maiden (ja EU:n) rahoittamassa rakennuksessa Suomen lakien mukaan.

Maiden ministeriöistä tulleen viestin mukaan Ruotsissa toimivan matkakeskuksen verot on maksettava Ruotsiin. Tähän voi tehdä poikkeuksen, mutta prosessi kestää useita vuosia eikä poikkeuksen syntyminen ole taattu.

Matkahuolto Oy etsii kiivaasti ratkaisua ongelmaan, jotta se voisi toimia rakennuksessa, joka avataan vuoden vaihteessa. Matkakeskuksesta lähtevien pakettien kuljetusmaksujen arvonlisäverot on maksettava Ruotsiin. Matkahuolto haluaisi tilittää verot Ruotsiin ilman, että suomalaiselle asiakkaalle koituu vaivaa tai lisäkuluja.

Uutinen Ylen verkkosivuilla

Ville Miettinen

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *