Vihertehokkuuskorttelissa pilotoidaan tonttien viherrakentamisen tehokkuutta mittaavaa työkalua.

Jyväskylässä asuntomessualueelle Jyväsjärven Äijälänrantaan rakentuu 37 pientaloa sekä Jyväsjärven rannalle kohoava 13–kerroksinen tornitalo, Jyväskylän Maailmanpylväs.

– Ensi kesän Asuntomessut alue tiivistää Jyväskylän kaupunkirakennetta. Matkaa näköetäisyydellä olevaan Jyväskylän keskustaan on noin viisi kilometriä. Edellisen kerran täydennysrakentamista on esitelty Asuntomessuilla Vaasassa vuonna 2008, Suomen Asuntomessujen markkinointi- ja viestintäjohtaja Kari Salmi kertoo.

Uutta ensi kesän messuilla on vihertehokkuuskortteli Green Factor, jossa pilotoidaan tonttien viherrakentamisen tehokkuutta mittaavaa työkalua. Vihertehokkuuden lisääminen monipuolistaa piha-alueiden kasvillisuutta sekä edistää hyvää ilmanlaatua ja sade- ja sulamisvesien imeytymistä maaperään.

Vuoden 2014 Asuntomessut järjestetään Jyväskylän Äijälänrannassa 11.7.–10.8.2014.

Ville Miettinen

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *