Kotka päätti irtautua Fennovoimasta, Turku lähtee mukaan. Rauma jatkaa mutta puolittaa osuutensa.

Valtion omistajaohjauksesta vastaava kehitysministeri Pekka Haavisto, vihr., sanoo Helsingin Sanomien haastattelussa, että hänen kantansa ydinvoiman lisärakentamiseen on kielteinen.

Haavisto antaa tukensa puoluetoverilleen, ympäristöministeri Ville Niinistölle, joka syyskuussa arveli Fennovoiman ydinvoimalahankkeen kaatuvan omaan mahdottomuuteensa. Niinistö suututti lausunnollaan elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren, kok.

Haavisto sanoo, että vaikka hän ei halua lietsoa Venäjän pelkoa ja hän toivottaa venäläiset investoinnit tervetulleiksi, Fennovoimaankin liittyvä Venäjä-riippuvuus voi tuoda mukanaan ongelmia.

Fennovoima esitti syyskuussa 2013 omistajilleen, että Pyhäjoelle rakennettaisiin venäläisen Rosatomin valmistama ydinvoimala.

Lauantaina Yle TV1:n Ykkösaamussa valtiovarainministeri Jutta Urpilainen, sd., sanoi, että Fennovoiman hankkeen yllä leijuva epävarmuus poistuisi, jos ydinvoimahanke palautettaisiin eduskunnan käsiteltäväksi.

Kotkan kaupunginhallitus päätti äänestyksen jälkeen maanantaina, että Kotkan Energia ei lähde  Fennovoiman osakkaaksi. Vetäytymistä esitti kaupunginjohtaja Henry Lindelöf taloudellisin syin.

Turku puolestaan päätti lähteä mukaan, ja Naantalin jatko varmistui myös. Hankkeen perustajaosakkaisiin kuuluva Rauman Energia on edelleen mukana, mutta sen osuus puolittuu 1,7 prosenttiin.


Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *