Mobiilisovelluksen hyödyntämistä tietomallien käytössä kiitetään uraauurtavaksi.

Kauppakeskus Puuvilla on palkittu Suomen parhaana rakentamisen tietomallinnuskohteena Tekla BIM Awards -kilpailussa.

Porissa sijaitsevan Kauppakeskus Puuvillan rakennustyöt ovat käynnissä ja ne kestävät vuoden 2014 loppuun. Hankkeen laajuus on noin 100 000 bruttoneliömetriä, ja se on yksi tämän hetken suurimmista talonrakennushankkeista Suomessa. Vuokrattavaa pinta-alaa tulee olemaan noin 43 000 neliömetriä.

Tekla BIM Awards -kilpailuun hankkeen ilmoitti projektityöryhmä, jossa on 13 tietomalleja käyttävää osapuolta. Kauppakeskus Puuvilla palkittiin projektiosapuolten sitoutumisesta tietomallintamiseen ja tietomallien käytöstä mobiililaitteilla uraa uurtavalla tavalla. Mobiilisovellus mahdollistaa muun muassa huomautusten ja valokuvien liittämisen työmaalla suoraan malliin, josta tiedon saa välitettyä sähköpostilla nopeasti esimerkiksi suunnittelijalle.

Hankkeen myötä Puuvillan keskustakorttelialueesta on tarkoitus luoda ainutlaatuisen kokonaisuuden muodostava kaupunkikeskus, joka sisältää julkisia palveluita, koulutuspalveluita, yritystoimintaa ja toimistoja sekä kauppakeskuksen.

– Puuvilla on erittäin monipuolinen tietomallinnusprojekti. Tietomallit ovat käytössä vuokralaisneuvotteluista vanhojen rakenteiden mallintamiseen sekä betonielementtien tuotannonohjauksesta työmaan tuotantomalliin, Tekla Oy:n toimialajohtaja ja BIM Awards -kilpailun tuomariston jäsen Jarkko Stenvall perustelee voittajahankeen valintaa.

Ville Miettinen

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *