Vanhimmat säilyneet puistosuunnitelmat ovat vuodelta 1888.

Näyttelytila Laiturilla Helsingissä avautui tiistaina Puistomme kertovat -näyttely. Näyttely kertoo Helsingin puistojen muutoksista 1900-luvun alusta aina tähän päivään asti esittelemällä kuusi erilaista puistoa.
 
Helsingin vanhojen puistojen vaiheita historian kulussa on tallennettu piirustuksin, valokuvin ja tekstein. Vanhimmat säilyneet puistosuunnitelmat ovat vuodelta 1888.
 
Näyttelyn kuvat ovat pääosin peräisin Helsingin rakennusviraston arkistoista.
 
– Arkistojen aarteiden penkominen herätti tunteen, että aineiston julkinen esillepano voisi tuottaa iloa kaupunkilaisille, puistojen käyttäjille, kertoo näyttelyn ideoinut rakennusviraston projektisihteeri Ritva Kyrklund.
 
Näyttelyssä esiteltävät puistot ovat Kaivopuisto, Karhupuisto, Kolmikulma, Aarrepuisto Vesalassa ja Tehtaanpuisto, jossa sijaitsee leikkipuisto Seppä, sekä Ilolanpuisto, jossa on myös leikkipuisto Linja.

Lisää tietoa Helsingin puistoista löytyy rakennusviraston verkkosivuilta, esimerkiksi osoitteesta www.vihreatsylit.fi.

Ville Miettinen

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *