Tunnelin toteutuksen valmistelu alkaa lokakuussa.

Tampereen kiistellylle Rantaväylälle tulee tunneli. Kaupunginvaltuusto hylkäsi maanantaina 16.9. tunnelivaihtoehdosta irtautumista esittäneen valtuustoaloitteen äänestyksessä äänin 36-31.

Pormestari Anna-Kaisa Ikosen esityksestä päätökseen liitettiin neljä pontta, joilla linjataan laajassa tunnelikeskustelussa esille tulleita kehitystarpeita tunnelin vaatimissa eritasoliittymissä, kaupungin liikenneinvestointien painopisteissä ja asuntorakentamisessa Rantaväylän yhteydessä.

Kaupunginvaltuuston päätös tarkoittaa, että valtatielle 12 rakennetaan Tampereen Rantaväylän tunneli sekä tarvittavat liittymäjärjestelyt Santalahden ja Naistenlahden välille.

Tie erkanee nykyisestä linjauksesta Santalahden eritasoliittymässä, ohittaa Tampereen keskustan ja alittaa Tammerkosken noin 2,3 kilometrin mittaisena tunnelina ja liittyy nykyiseen valtatiehen Armonkallion asuinalueen ja Naistenlahden eritasoliittymän itäpuolella.

Tunnelin toteutuksen valmistelut aloitetaan jo lokakuussa ja tunnelin rakentaminen Korkeimman hallinto-oikeuden kaavapäätöksen jälkeen. Tunneli valmistuu vuonna 2017.

Rantaväylä ja tunneli ovat herättäneet kiivasta keskustelua Tampereella. Viime viikolla Tampereen valtuuston SDP:n valtuustoryhmä ilmoitti, että tunnelia puoltavat ryhmän jäsenet erotetaan ryhmästä.

Aamulehden mukaan Tampereen valtuuston kokousta maanantaina seurasi internetissä ennätysyleisö.

Ville Miettinen

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *