Koskinen siirtyy virkaan sisäministeriön pelastusosaston apulaisosastopäällikön tehtävästä.

Valtioneuvosto on tänään nimittänyt sisäasiainministeriön pelastusylijohtajan virkaan oikeustieteen kandidaatti, varatuomari Esko Koskisen (s.1951) ajaksi 1.10.2013-31.12.2018.

Pelastusylijohtaja toimii pelastusosaston osastopäällikkönä. Pelastusosaston tehtävät koostuvat valtioneuvosto- ja ministeriötason tehtävien lisäksi kolmesta laajemmasta toiminnallisesta kokonaisuudesta: pelastustoimen tehtävät (pelastustoiminta ja onnettomuuksien ehkäisy), hätäkeskustoiminta sekä valmiussuunnittelu ja varautuminen.

Hallitusneuvos Esko Koskinen siirtyy virkaan sisäministeriön pelastusosaston apulaisosastopäällikön tehtävästä.

Koskinen on ollut mukana pelastustoimen suurissa strategisissa hankkeissa, kuten pelastustoimen ja väestönsuojelun yhdistämisessä kuntatasolla, hätäkeskuskokeilussa ja hätäkeskusuudistuksessa sekä pelastustoimen alueellistamisessa.

Osastopäällikkönä pelastusylijohtajan tehtävänä on johtaa pelastusosaston toimintaa, vastata osastonsa säädösvalmistelu- ja muiden periaatteellisesti tärkeiden hankkeiden käynnistämisestä ja seurannasta sekä kehittää ja seurata koko toimialansa toimintaa.

Pelastusylijohtajan virkaa haki 17 henkilöä.

Ville Miettinen

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *