Demarit boikotoivat valtuuston iltakoulua, jossa Rantaväylän vaihtoehtoja oli tarkoitus käsitellä.

Tampereelle Näsijärven rannan tuntumaan suunniteltu tunneli on kuumentanut keskustelua Tampereen kaupunginvaltuustossa ja saanut demarit boikotoimaan kokouksia, kirjoittaa Tekniikka & Talous.

Maanantaina kuusitoista demarivaltuutettua boikotoi kaupunginvaltuuston iltakoulua, jossa oli tarkoitus esitellä Näsijärven rannassa kulkevan Rantaväylän kehittämisvaihtoehtoja. Perussuomalaisten yhdeksästä valtuutetusta iltakouluun saapui viisi.

Rantaväylälle suunniteltu 2,3 kilometriä pitkä tunneli Naistenlahden ja Santalahden välillä helpottaisi merkittävästi ruuhkia tiellä, joka kuuluu pääkaupunkiseudun ulkopuolisen Suomen vilkkaimpiin. Liiikenteen siirtyessä Näsijärven ranta vapautuisi muuhun käyttöön.

Eduskunnan myöntämä tilausvaltuutus Rantatunnelihankkeelle on 185 miljoonaa euroa.

Tampereen valtuusto näyttää tuoreimpien laskelmien mukaan kuitenkin hylkäävän tunnelihankkeen. Vastustajien mielestä hanke on kallis ja kutakuinkin tarpeeton. Tunnelia vastustetaan voimakkaimmin sdp:n ja perussuomalaisten valtuustoryhmissä.

Uutinen Tekniikka & Talouden verkkosivuilla


Rantaväylätunneli Tampereen kaupungin verkkosivuilla

Ville Miettinen

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *