Motivan Vuoden uusiutuva energiateko -kilpaan ehtii vielä mukaan. Hakuaikaa on elokuun loppuun asti.

Vuoden uusiutuvana energiatekona palkitaan tänä vuonna joko suunnitteilla oleva asuinalue tai yhdyskunta, jossa on tavoitteena käyttää monipuolisesti uusiutuvaa energiaa ja älykkäitä energiaratkaisuja ja josta on neuvoteltu jo kunnan kaavoittajien kanssa tai jo rakennettu asuinalue tai yhdyskunta, jonka energiaratkaisuja kehitetään uusiutuvan energian ja älykkäiden ratkaisujen suuntaan.
 
Palkittavaa hanketta valittaessa painotetaan uusiutuvan energian ympärivuotista käyttöä ja osuutta kokonaisenergiankulutuksesta, rakentamisen energiatehokkuutta, älykästä mittarointia ja ohjausta sekä energiankulutuksen seurantaa.
 
Palkittavaksi toivotaan hanketta, joka olisi helposti monistettava, innovatiivinen ja jonka toimijat ovat vankasti sitoutuneet siihen. Palkitsemisen tavoitteena on tuoda näkyvyyttä uusille mahdollisuuksille asumisen rakentamisessa ja edistää eri toimijoiden yhteistyötä suunnitteluvaiheesta toteutukseen.
 
Palkittavana voi olla kunta, yritys tai yksityisten henkilöiden ja asuinyhtiöiden muodostama hanke. Yksittäiset asuinrakennukset eivät kuulu kilpailun piiriin.
 
Työ- ja elinkeinoministeriö rahoittaa Vuoden uusiutuva energiateko -palkitsemisen, joka toteutetaan joka toinen vuosi. Palkinto on tätä ennen annettu vuosina 2009 ja 2011. Tänä vuonna palkintona voidaan maksaa enintään 10 000 euron arvosta palkitun hankkeen suunnittelu- tai toteutuskuluja.
 
Kilpailuun voi ilmoittautua mukaan Motivan www-sivuilla olevan lomakkeen kautta 31. elokuuta asti. Voittaja julkistetaan lokakuussa Energiansäästöviikolla 9. lokakuuta Uusiutuva energia Suomessa – mikä avuksi lähienergian tuotannon esiinmarssille -seminaarin yhteydessä.
 

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *