Kaupunginhallitus hyväksyi kaupungin uudet maaomaisuuden luovutus- ja varausperiaatteet.

Vantaa pyrkii lisäämään läpinäkyvyyttä maankäytön kehittämisessään uusilla linjauksilla. Maapoliittisten linjausten tavoitteena on muun muassa luoda kaupungille mahdollisuus rakentamisen ja markkinoiden parempaan hallintaan sekä varmistaa kohtuuhintainen asunnontuotanto.

Kaupunki on aikaisemmin varannut tontteja joko suunnittelu- tai tonttivarauksin ja luovuttanut tontteja pääsääntöisesti loppukäyttäjälle. Kilpailuja on järjestetty lähinnä suurilla asuntoalueilla.

– Uusilla linjauksilla haluamme lisätä päätöksenteon läpinäkyvyyttä ja toiminnan avoimuutta, toteaa kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tapani Mäkinen.

Lisäksi uusilla pelisäännöillä lisätään kilpailua. Kilpailumenettelyllä kaupunki voi hakea esimerkiksi toteutuskumppaneita tai suunnittelijoita. Tavoitteena on löytää hyviä uusia ideoita ja laadukkaita suunnitteluratkaisuja sekä luoda hyvää kaupunkikuvaa.

– Kilpailumuotoja on monia: yleisten kilpailujen lisäksi voi olla kutsu- idea- tai suunnittelukilpailuja.  Muoto valitaan kohteen laadusta, laajuudesta ja maanomistuksesta riippuen, sanoo linjauksen valmistelusta vastannut apulaiskaupunginjohtaja Juha-Veikko Nikulainen.

Ville Miettinen

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *