Helsinki on kulutustilaston selvä ykkönen.

Energiateollisuus ry:n kokoama tuore kuntien sähkönkulutustilasto osoittaa, että vuonna 2012 ei sijoituksissa tapahtunut kovin merkittäviä muutoksia. 

Huomattavin muutos kärkikymmenikön joukossa on Kouvolan tipahtaminen sijalta 2 sijalle 5., mikä johtuu Myllykosken paperitehtaan lopettamisesta. Imatra puolestaan putosi kokonaan pois kymmenen kärjestä, kun teollisuuden sähkön käyttö laski siellä selvästi.

Helsinki on selvä ykkönen runsaan 4 600 gigawattitunnin kulutuksellaan. Sen jälkeen kärkikymmenikön miehittävät energiavaltaiset teollisuuspaikkakunnat lukuun ottamatta Espoota ja Vantaata, jotka ovat yhdeksäntenä ja kymmenentenä.

Sottunga kulutti yhden gigawattitunnin

Viime vuoden pienin sähkönkuluttajakunta oli edellisvuoden tapaan Sottunga. Sottungalaiset kuluttivat yhden gigawattitunnin eli miljoona kilowattituntia sähköä. Se tuli pelkästään asumisesta ja maataloudesta. Sottungan edellä olivat Kökar, Kumlinge ja Brändö.

Tilastoon on laskettu kuntien alueella tapahtunut asumisen ja maatalouden, teollisuuden sekä palvelujen ja rakentamisen sähkönkulutus vuonna 2012. Energiateollisuus ry julkisti kaikkien kuntien sähkönkulutukset nyt kuudennen kerran, ensimmäinen nykymuotoisena julkistettu tilasto kuntien sähkönkulutuksesta koskee vuotta 2007.

Linkki: Tilasto kuntien sähkönkulutuksesta vuonna 2012

Ville Miettinen

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *