Voittajatyössä on puinen julkisivu. Tuomaristo oli yksimielinen päätöksessään.

Helsingin keskustakirjaston arkkitehtuurikilpailu on päättynyt. Kilpailun toiseen vaiheeseen valittiin viime marraskuussa kuusi kilpailuehdotusta, joista tuomaristo valitsi voittajaksi Arkkitehtitoimisto ALAn kilpailuehdotuksen Käännös. Voittaja julkistettiin Helsingin Musiikkitalossa perjantaina.

Tuomaristo luonnehtii Käännöstä mieleenpainuvaksi ja rennon suurpiirteiseksi. Voittajatyö antaa erinomaiset lähtökohdat kirjaston uudenlaisten toimintojen kehittämiseen. Tuomaristo oli päätöksestä yksimielinen.

– Helsinkiin on syntymässä maailman mittakaavassa poikkeuksellisen hieno ja moderni kaupunkitila, jota rajaavat arkkitehtonisesti korkealuokkaiset rakennukset. Aukion itäreunan viimeistely on nyt kirjaston tehtävä, arvostelupöytäkirjassa todetaan.

Voittajatyössä on puinen julkisivu. Kilpailuehdotusten arvostelussa kiinnitettiin arkkitehtuurin lisäksi erityistä huomiota rakennuksen soveltumiseen arvokkaalle paikalle ja kaupunkirakenteeseen. Keskeisinä arvostelukriteereinä olivat niin ikään rakennuksen käytettävyys, ekologisuus ja toteuttamiskelpoisuus.

– Ekotehokkuusvaatimukset olivat erityisen korkeat, totesi apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljanen, joka toimi kilpailun juryn puheenjohtajana.

Ville Miettinen

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *