Yhdysvaltain suurlähetystön, YM:n ja TEM:n seminaarissa käsitellään kokemuksia LED-tekniikasta katuvalaistuksessa.

Yhdysvaltain suurlähetystö, työ- ja elinkeinoministeriö sekä ympäristöministeriö järjestävät torstaina 6. kesäkuuta seminaarin, jossa amerikkalaiset kaupungit ja yritykset esittelevät omia kokemuksiaan LED-katuvalaistuksen käyttöönotosta.

Tilaisuus on katsottavissa verkossa suorana lähetyksenä osoitteessa http://wms.magneetto.com/tem/2013_0606_CityLED/view.

Tilaisuus antaa yhdysvaltalaisille ja suomalaisille LED-valaistustekniikan asiantuntijoille ja kuntien valaistusasioista vastaaville tilaisuuden jakaa tietoa ja parhaita käytäntöjä.  Seminaarin avauspuheenvuorot esittävät suurlähettiläs Bruce Oreck ja ympäristöministeri Ville Niinistö.

Ennen seminaaria kuuden amerikkalaisen LED-valoasiantuntijan ryhmä vierailee Helsingissä, Vantaalla, Espoossa, Turussa, Salossa ja Tampereella tavaten kaupunkien valaistuksesta vastaavia virkamiehiä ja asiantuntijoita.

Helsingistä amerikkalaisvieraat matkustavat Tallinnaan tapaamaan paikallisia katuvalaistuksesta vastaavia viranomaisia. Vierailu on osa suurlähetystön Green Cities -projektia, jolla pyritään löytämään amerikkalais-suomalaisia yhteistyökohteita energiatehokkuuden lisäämiseksi ja ilmastonmuutoksen estämiseksi.

EU edellyttää, että perinteisistä elohopeahöyrylampuista luovutaan vuonna 2015. LED-tekniikka on yksi mahdollinen tapa korvata nykyisiä katuvaloja. Siirtyminen LED-katuvalaistukseen säästää sähköä yli 50 prosenttia perinteiseen katuvalaistukseen verrattuna.

Ville Miettinen

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *