Kuntien ja Liikenneviraston perustama yhtiö pyrkii luomaan valtakunnallisen, eri joukkoliikennemuodoissa käytettävän matkakorttijärjestelmän.

Kunnat ja Liikennevirasto ovat allekirjoittaneet Joukkoliikenteen lippu- ja maksujärjestelmä Oy:n perustamisasiakirjat.

Joukkoliikenteen lippu- ja maksujärjestelmä Oy on kuntien ja valtion yhteinen IT-palvelu- ja hankintayhtiö. Sen toiminta kattaa pääkaupunkiseudun ulkopuolella yli 20 keskeisintä kaupunkiseutua ympäri Suomea. Yhtiön tarkoituksena on hankkia, kehittää ja ylläpitää joukkoliikenteen toimivaltaisten viranomaisten yhteistä lippu- ja maksujärjestelmää.

– Yhtiön perustaminen on merkittävä askel yhteiskäyttöisen lippu- ja maksujärjestelmän kehittämisessä maassamme ja tätä kautta myös hallitusohjelman ja liikennepoliittisen selonteon tavoitteiden toteuttamisessa, Liikenneviraston tiedotteessa todetaan.

Kehitettävän maksujärjestelmän tavoitteena on mahdollistaa yhden matkakortin käyttö valtakunnallisesti eri joukkoliikennemuodoissa.

Joukkoliikenteen lippu- ja maksujärjestelmä Oy:n hallituksen ensimmäisiä tehtäviä on toimivan johdon palkkaaminen käynnistämään käytännön toimintaa ja yhtiön toimitusjohtajan rekrytointi on käynnissä. 

Matkahuolto oli tehnyt Liikenneviraston aloittamasta joukkoliikenteen lippu- ja maksujärjestelmän hankintamenettelystä valituksen. Markkinaoikeus hylkäsi valituksen maanantaina, ja samalla raukesi hankintaa koskeva väliaikainen toimenpidekielto. 

Ville Miettinen

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *