Messualue laajentaa Mikkelin kaupunkia Saimaan rantaa pitkin etelään. Vuoden 2018 Asuntomessut järjestää Pori.

Osuuskunta Suomen Asuntomessujen hallitus on tiistaina myöntänyt vuoden 2017 Asuntomessut Mikkelin kaupungille.

– Mikkelin esittämä messualue Saimaan rannalla sopii hyvin vuoden 2017 Asuntomessujen pitopaikaksi. Asuntomessut järjestetään eri paikkakunnilla siten, että messujen sijainnissa ja sisällössä huomioidaan riittävä alueellinen ja sisällöllinen vaihtelu. Mikkeliä edeltävänä vuonna 2016 Asuntomessut järjestetään Seinäjoella, Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen kertoo.

Mikkelin kaupungin alustavien sisältöteemojen lähtökohtia on ollut Saimaan vesistön hyödyntäminen osana messuhanketta. Osa messualueen tonteista sijaitsee suoraan Saimaan rannalla.

Mikkelin kaupunki laajenee asuntomessurakentamisen myötä Saimaan rantaa pitkin etelän suuntaan.

– Tämä on osaprojekti laajemmassa hankkeessa, joka tehostaa Mikkelin ja Ristiinan välisen alueen maankäyttöä sekä pysyvään että loma-asutukseen. Kaupunki on valmis nimeämään asuntomessualueen koko hankkeen pilottiprojektiksi, Mikkelin kaupunginjohtaja Kimmo Mikander sanoo.

Vuoden 2018 Asuntomessut myönnettiin Porin järjestettäväksi. Messujen pitopaikaksi  Porin kaupunki on esittänyt Karjalankannan ja Hevosluodon aluetta, joka sijaitsee kävelyetäisyydellä kaupungin keskustasta sekä Kirjurinluodon Areenasta, joka on tunnettu tapahtumapaikka Porissa.

– Alue on yleiskaavan mukaista rakentamisaluetta ja sen asemakaavatyö on käynnissä. Messuhanke olisi johdonmukainen maapolitiikan ja asuntopolitiikan jatkumo Porissa. Hanketta pidetään luonnollisena osana kaupunkikeskustan kehittämisen kokonaisuutta, Porin tekninen apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus kertoo.

Ville Miettinen

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *