Luvan mukaan maailmanpyörä voi olla Katajanokalla lokakuuhun 2016 asti.

Helsingin kaupungin rakennuslautakunta myönsi 28.5. pidetyssä kokouksessaan rakennusluvan Katajanokan maailmanpyörälle. Luvan mukaan maailmanpyörä voi olla Katajanokalla vuoden 2016 lokakuun loppuun asti. Lautakunta päätti asiasta yksimielisesti.

Maailmanpyörä näkyy suunnitelman mukaan täytenä ympyränä Kauppatorille ja hillitympänä ellipsinä Olympiaterminaalin ja meren suuntaan. Huvilaite ei hallitse kaupunkikuvaa kaukaa mereltä päin katsottuna. Muun muassa Uspenskin katedraali ja Tuomiokirkko nousevat selvästi laitetta korkeammalle.

Noin 40 metriä korkeassa maailmanpyörässä on 30 lämmitettävää gondolia, joihin kuhunkin voidaan ottaa kahdeksan matkustajaa. Luvan hakija, United International Leisure AG, tavoittelee huippupäivinä noin 3 000–4 000 vierailijaa.

Maailmanpyörää on suunnittelun aikana siirretty noin 50 metriä itään, koska Kauppatorin puolelle on haluttu varata tilaa myös muulle Helsingin vanhaa keskustaa elävöittävälle toiminnalle. Naapurit eivät ole esittäneet hakemuksesta huomautuksia.

Ville Miettinen

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *