Uponor omistaa uudesta yrityksestä enemmistön.

Markkinaoikeus on päättänyt, että se hyväksyy Uponor Oyj:n ja KWH-yhtymä Oy:n suunnitelman yhdistää yhdyskuntatekniset liiketoimintansa uuteen yhteisyritykseen, jonka nimeksi tulee Uponor Infra Oy.

Markkinaoikeus hyväksyi hankkeen sillä ehdolla, että Uponor Infra Oy suostuu tarjoamaan tiettyjen tuotevalikoimien sopimusvalmistusta sovittuun määrään asti muille Suomessa toimiville putkijärjestelmätuotteiden valmistajille. Lisäksi ehtoihin kuuluu, että Uponor Infra Oy suostuu myymään seitsemän määriteltyä putkenvalmistuslinjaa.

Uponor ja KWH-yhtymä hyväksyvät edellä mainitut ehdot, jotka sisältyivät niiden keväällä markkinaoikeudelle jättämään yhteiseen vastineeseen. Kilpailu- ja kuluttajavirasto voi vielä hakea asiaan muutosta korkeimmalta hallinto-oikeudelta 30 vuorokauden kuluessa.

Uponor ja KWH-yhtymä julkistivat syyskuussa 2012 suunnitelmansa perustaa yhteisyritys, johon siirretään molempien yhtiöiden yhdyskuntatekniset liiketoiminnat. Uponor omistaa uudesta yrityksestä enemmistön (55,3 %), ja uusi yritys raportoidaan Uponor Oyj:n tilinpäätöksessä Yhdyskuntatekniikka-segmenttinä. KWH-yhtymä Oy omistaa loput 44,7 prosenttia osakkeista.

Ville Miettinen

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *