JHL käynnisti Porissa työnseisauksen, joka vaikuttaa kuntalaisten arkeen vaihtelevasti.

Porin tekninen lautakunta päätti antaa Tekniselle palvelukeskukselle luvan kilpailuttaa katujen ja puistojen kunnossapito osassa kaupunkia, kertoo Satakunnan Kansa verkkosivuillaan. Päätös syntyi  äänin 6-5.

Teknisen palvelukeskuksen mukaan kilpailutuksen tarkoituksena on luoda uusia toimintatapoja katujen ja puistojen hoidolle ja kilpailuasiakirjojen tuoma hoitotaso tulee jatkossa olemaan pohja myös omalle kunnossapitotyölle. Kilpailun kohde vastaa noin viittä prosenttia koko Porin alueen kunnossapidosta.

– Kilpalutus ei aiheuta suoranaista uhkaa henkilöstön työllisyydelle, teknisen lautakunnan eilisen kokouksen listatekstissä todetaan.

– Kilpailua on pidettävä toimintatapojen kehittämisenä ja kokeiluna, jonka pohjalta mahdollisesti päätetään kunnossapitotyön kilpailun laajentamisesta. Itäisen alueen kunnossapidon kilpailutuksesta on käyty YT-neuvotteluja oman henkilöstön kanssa.

Lautakunnan päätös merkitsee, että Julkisten ja hyvinvointialojen liitto aloittaa Porissa työnseisauksen keskiviikkona. Työnseisaus päättyy perjantaina.

Porin kaupungin mukaan lakko vaikuttaa koulujen ja päiväkotien ruokapalveluihin ja pitää vapaa-aikaviraston liikuntalaitokset kiinni.

Teknisen palvelukeskuksen osalta työt työmailla pysähtyvät. Katujen puhdistukset ja venelaiturien asennukset siirtyvät ensi viikkoon.

Porin Veden osalta perustoiminnot hoidetaan. Vedenpuhdistus toimii ja verkostopuolella on päivystyshenkilöstö töissä. Myös jätevedenpuhdistamolla on perusmiehitys.

Ville Miettinen

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *