ISS Palvelut Oy tuottaa älypalvelun katuvalaistuksen ohjaukseen Helsingin Energialle 15 vuoden sopimuksella

Helsinki ottaa käyttöönsä älykkään katuvalaistuksen ohjausratkaisun.  Katuvalaistuksen ohjausratkaisun ja ympärivuorokautisen tuki- ja ylläpitopalvelun toimittaa Helsingin Energialle ISS Palvelut Oy 15 vuoden pituisella sopimuksella.

Kaupungin katuvalaistusverkko käsittää noin 86 000 valaisinta ja 1 750 katuvalokeskusta.

C2 SmartLight® -ohjausratkaisuhankinnan myötä Helsinki siirtyy maailman ensimmäisten pääkaupunkien joukossa älyvaloaikaan. Älykäs valaistus mahdollistaa valon tarjoamisen palveluna oikeaan aikaan ja oikealla valaistustasolla tarkoin määritellyillä alueilla.

Tulevaisuudessa Helsingin kaupungin eri alueiden ulkovalaistus on ohjattavissa esimerkiksi aikataulun, valoisuuden, vuodenajan, liiketunnistimien tiedon tai liikennemäärien mukaan.

Sopimuskauden aikana asennetaan noin 10 000 valaisinkohtaista ohjainta. Valaisinkohtaisella ohjauksella voidaan toteuttaa katuvalaistuksen himmennys ja kirkastaminen tarpeen mukaan esimerkiksi kevyenliikenteenväylillä sekä suojateiden ja bussipysäkkien kohdalla.

– Ohjausratkaisun hankinta oli monivuotinen ja huolella valmisteltu projekti. C2 SmartLight® osoittautui vertailussamme markkinoiden kustannustehokkaimmaksi ratkaisuksi. Myös kokemukset muualta olivat rohkaisevia, kertoo Helsingin Energian ulkovalaistusyksikön päällikkö Olli Markkanen.

Ville Miettinen

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *