Puolueettomia neuvontahankkeita tarjolla ympäri maata.

Puolueettomia neuvontahankkeita tarjolla ympäri maata.

Tänään käynnistyneellä jätevesiviikolla kannustetaan kiinteistönomistajia tarkistamaan jätevesijärjestelmänsä ja suunnittelemaan sen uudistamista hyvissä ajoin hätiköityjen ratkaisujen välttämiseksi.

Kiinteistökohtaisten jätevesijärjestelmien on täytettävä puhdistustehoa koskevat vaatimukset 15.3.2016 mennessä. Jätevesiviikolla on päätösten tueksi tarjolla puolueetonta, ilmaista ja myös kiinteistöllä tehtävää neuvontaa.

Haja-asutusalueilla ympäri Suomen käynnistyy jälleen kymmeniä neuvontahankkeita. Haja-asutus sijaitsee suurelta osin alueilla, joilla jätevesien vaikutukset näkyvät herkästi pohja- tai pintavesissä.

Neuvonnalla pyritään varmistamaan, että kiinteistöjen omistajat saavat luotettavan tiedon siitä, tarvitseeko kiinteistön jätevesien käsittelyä parantaa. Neuvontahankkeita on listattu ympäristöhallinnon verkkopalvelun sivulla ymparisto.fi/hajajatevesineuvonta. Ympäristöministeriö on rahoittanut neuvontaa 1,22 miljoonaa eurolla tänä vuonna.

Kuudennen kerran järjestettävää jätevesiviikkoa koordinoivat ympäristöministeriö sekä Suomen ympäristökeskus, joka viestii viikon aikana muun muassa jätevesijärjestelmien useista vaihtoehdoista.

Jätevesiviikkoa vietetään 15.-21.4.

Linkkejä:

Jätevesiviikon kotisivu

Jätevesiviikon tapahtumia

Ville Miettinen

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *