Esitteiden tavoite on parantaa eri liikennemuotojen välistä ymmärrystä.

Helsingin Polkupyöräilijät (HePo) on julkaissut liikenneturvallisuusesitteet, joissa neuvotaan muita tienkäyttäjiä huomiomaan pyöräilijät konkreettisissa liikennetilanteissa. Oma esitteensä on sekä autoilijoille että jalankulkijoille.

– Esitteet syntyivät tarpeesta nostaa esiin pyöräilijän kannalta vaarallisia tilanteita. Pyöräilijöille suunnattuja ohjeita Suomessa on julkaistu useita, mutta vähemmän on tuotu esiin muiden liikkujien velvollisuuksia pyöräilijää kohtaan, toteaa esitteitä suunnittelemassa ollut Petri Sipilä HePon liikenneryhmästä.

Esitteiden tarkoituksena on parantaa eri liikennemuotojen välistä ymmärrystä ja keskinäistä yhteispeliä. Esitteet eivät listaa pelkästään pyöräilijöiden toiveita, vaan kaikki ohjeet perustuvat voimassa olevaan lainsäädäntöön.

Esitteiden kanssa julkaistiin pyöräilijöille tarkoitettu ohjekortti, jossa on toimintaohjeita onnettomuuteen tai läheltä piti -tilanteisiin joutumisen varalle. Kortin avulla pyritään parantamaan pyöräilijän oikeusturvaa. Pieneen tilaan taittuva kortti on tarkoitettu pidettäväksi aina mukana.

Myöhemmin on tarkoitus julkaista pyöräilijälle tarkoitettu esite.

Ville Miettinen

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *