Teemavuonna kilpaillaan ja edistetään työturvallisuumittareiden käyttöä.

Rakennusteollisuus RT on päättänyt puristaa jäsenyritysten tapaturmat minimiin vuoteen 2020 mennessä. Nolla tapaturmaa -tavoitetta vauhdittaakseen RT:n jäsenliitto INFRA ry on julistanut vuoden 2013 infra-alan turvallisuusvuodeksi.

Teemavuoden kunniaksi INFRA ry lanseeraa kaikille Suomen infrarakentajille suunnatun työturvallisuuskilpailun.

Turvallinen infratyömaa 2013 -kisassa turvallisuustason mittauksesta huolehtivat aluehallintovirastojen tarkastajat mvr-mittaria käyttäen. Mittaukset ovat samalla osa aluehallintovirastojen normaalia tarkastustoimintaa.

INFRAssa edistetään turvallisuusvuonna muutenkin voimakkaasti työturvallisuusmittarien käyttöä.

Mittarien avulla eri työmaiden turvallisuustasoa pystytään seuraamaan luotettavasti ja vertailukelpoisesti. Työmaalla käydään läpi mittarissa luetellut turvallisuustekijät ja arvioidaan niiden tilaa selkeällä, kaksiportaisella asteikolla; mitattu asia joko on kunnossa tai se ei ole kunnossa.

INFRA ry edustaa RT:ssä väylien ja teknisten verkostojen rakentajia sekä kiviainestuottajia. Työturvallisuusmittareita on kehitetty kolme erilaista infratyömaiden tarpeisiin: mvr-mittari palvelee useimpia maa- ja vesirakentajia, murskamittari kiviainesalan toimijoita ja asfalttimittari asfaltintekijöitä.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen työturvallisuuskilpailuun 25.3. mennessä: www.infra.fi

Ville Miettinen

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *