Kesäkuussa alkava kokeilu on tarkoitus vakinaistaa myöhemmin ja levittää muualle maahan.

Liikenne- ja viestintäministeriö, Tampereen kaupunki ja VR-Yhtymä Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen kokeilusta, jossa Lempäälän ja Nokian asukkaat voivat käyttää myös junaa seutuliikenteessä.

Kesäkuussa alkavan kokeilun aikana asiakas voi matkustaa Tampereen kaupunkiseudun seutulipulla 30 vuorokauden ajan rajoittamattoman määrän matkoja kokeilukuntien välisessä liikenteessä hyödyntäen sekä juna- että bussiliikenteen vuoroja.

Kokeilu parantaa huomattavasti seudullisen joukkoliikennematkustamisen palvelutasoa. Samalla seutulipulla voi hyödyntää molempien kulkumuotojen vuorotarjontaa eikä kuukausilippulaisten tarvitse enää käyttää vain yhtä välinettä. Tavoitteena on saada tietoa asukkaiden innosta käyttää joukkoliikennettä ja rohkaista autoilijoita käyttämään joukkoliikennettä.

Pilotti kestää 30.6.2014 saakka, ja kokeilu on tarkoitus vakiinnuttaa jatkuvaksi toiminnoksi 1.7.2014 alkaen koko Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikenneviranomaisen toimivalta-alueella. Mallia on tarkoitus levittää myös muualle Suomeen.

Ville Miettinen

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *