Pääkaupunkiseudulla on liki 12 000 asukasta vailla keskitettyä vesihuoltoa.

Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä on yhteistyössä jäsenkuntien (Espoo, Helsinki, Kauniainen ja Vantaa) laatinut vesihuollon seudullisen kehittämissuunnitelman vuosille 2013-2022 samanaikaisesti Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan kaupunkikohtaisten kehittämissuunnitelmien päivitysten kanssa.

Työn tavoitteena on koota seututasolla kaupunkien vesihuollon kehittämistarpeet ja määrittää kehittämistoimenpiteet ja niiden aikataulut seuraavan kymmenen vuoden ajaksi.

Kehittämissuunnitelmissa on keskitytty yhdyskuntarakenteen kehittymisen aiheuttamien muutostarpeiden sekä nykyisten verkostojen ulkopuolella olevien vesihuollon tarpeessa olevien alueiden tunnistamiseen. 

Pääkaupunkiseudun väkiluvun oletetaan kasvavan noin 115 000 asukkaalla vuoteen 2022 mennessä. Vesihuoltopalvelujen oikea-aikaisella laajentamisella ja kehittämisellä tuetaan yhdyskuntarakenteen hallittua kehittymistä ja kasvua.

Pääkaupunkiseudulla keskitetyn vesihuollon ulkopuolella asuu lähes 12 000 asukasta, joista noin 6000 Espoossa, 5000 Vantaalla ja 700 Helsingissä. Kauniaisissa on vain muutama kiinteistö, jotka eivät ole liittyneet vesihuoltoverkostoihin. Verkostoja laajennetaan muille kuin asemakaavoitetuille alueille kehittämissuunnitelmassa esitetyssä aikataulussa HSY:n investointiraamin puitteissa.

Linkkejä HSY:n kotisivuilla:

Seudullisen vesihuollon kehittämissuunnitelma, raporttiluonnos

Espoon vesihuollon kehittämissuunnitelma

Helsingin vesihuollon kehittämissuunnitelma

Kauniaisten vesihuollon kehittämissuunnitelma

Vantaan vesihuollon kehittämissuunnitelma

Ville Miettinen

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *