Rakennetun omaisuuden tila 2013 –raportti luovutetaan kuntaministeri Virkkuselle huhtikuussa.

Rakennetun omaisuuden tila -hanke eli ROTI on käynnistynyt neljännen kerran. Neljä paneelia, joista kukin muodostuu tusinasta kutsuttuja asiantuntijoita, tarkistelee arkista elinympäristöä rakennusten, liikenneverkostojen ja yhdyskuntateknisten järjestelmien kautta. Lisäksi neljäs paneeli pohtii alan koulutuksen ja kehityksen tilaa ja suuntaa.

Aikaisempien vuosien ROTI-työskentelystä poiketen hanke avataan jo työn aikana ammattilaisten kommenteille. Kiitoksia, moitteita ja kehitysehdotuksia rakennetusta ympäristöstä voi antaa ROTI-paneeleille maaliskuun 15. päivään saakka osoitteessa https://my.surveypal.com/roti-kysely


– Rakennettu ympäristö on arkemme perusta aamusta
iltaan, niin hyvässä kuin pahassa. Monimutkaistuvassa maailmassa
haluamme tarjota kaikille mahdollisuuden antaa syötteitä
ROTI-prosessiin, toteaa hankejohtaja Teemu Vehmaskoski RIListä.

ROTI 2013 toteutetaan ennätyksellisen nopeasti: tulokset julkistetaan 18.4.2013 Helsingissä ja suorana lähetyksenä internetissä. Raportin vastaanottaa kuntaministeri Henna Virkkunen.

ROTI-raportti on tehty vuodesta 2007 alkaen joka toinen vuosi. Se on vakiinnuttanut asemansa alan ammattilaisten keskustelufoorumina ja tiivistelmänä rakennetun ympäristön tulevaisuuden näkymistä.

Ville Miettinen

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *