Ympäristöministeriö käynnistää välittömästi työn tarkastusten käyttöön ottamiseksi ja valmistelee myös kansallista rekisteriä onnettomuusriskien varalle.

Ympäristöministeriö ryhtyy valmistelemaan lainsäädäntöä, jolla pyritään vähentämään laajarunkoisten hallien sortumavaaraan liittyvää onnettomuusriskiä.

Lähtökohtana on selvittää, miten suuret hallit saataisiin määräaikaisen asiantuntijatarkastuksen tai vastaavan menettelyn piiriin. Työ käynnistyy välittömästi.

– En näe tässä tilanteessa muuta vaihtoehtoa kuin ulottaa laajarunkoisille halleille lakisääteisesti velvoittavat, määräajoin tehtävät tarkastukset. Tarkastamisen tekee ulkopuolinen asiantuntija. Tämä on myös kiinteistönomistajan etu, sillä hänellä on ensisijainen ja viimekätinen vastuu hallinsa turvallisuudesta, asuntoministeri Krista Kiuru (sd.) sanoo.

Kiuru tapasi keskiviikkona rakennusalan keskeisiä toimijoita ja viranomaistahoja.  Tapaamisessa keskusteltiin viranomaisten ja järjestöjen toimista laajarunkoisten, pitkän jännevälin hallien onnettomuusriskin vähentämiseksi.

Erityisen tärkeää on varmistaa niiden hallien turvallisuus, jotka on rakennettu ennen vuotta 2006, jolloin astui voimaan vaativien rakenteiden suunnitteluun liittyvä erityismenettely.

Tapaamisessa keskusteltiin myös kansallisen rekisterin luomisesta, jotta onnettomuusriskitilanteissa tieto erityyppisistä laajarunkoisista halleista on paremmin saatavilla. Kaupunkien ja kuntien rekistereiden kattavuus vaihtelee ja tarvetta valtakunnalliselle tietokannalle on. Ympäristöministeriö on jo ryhtynyt valmistelemaan asiaa.

Linkki: Ympäristöministeriö tiedottaa maneesin kattosortuman vuoksi

Aiheesta aiemmin:
OTK ilmoitti Isola-maneesien onnettomuusuhasta

Ville Miettinen

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *