Kaupunkikeskustapalkinto 2013 tuli päämäärätietoisen yhteistyön tuloksena.

Kemi on saanut Kaupunkikeskustapalkinnon 2013 tunnustuksena onnistuneesta ja taitavasta keskustauudistuksestaan. Palkinnon myönsi Elävät Kaupunkikeskustat ry.

Palkinnon voittajan valintaprosessi kesti puoli vuotta ja siinä käytettiin 54-kohtaista vertailutaulukkoa. Palkintoraati kiitteli Kemin keskustauudistusta kuvailemalla sitä muun muassa taitavaksi yhdistelmäksi kulttuuriperintöä ja viihtyisyyttä.

Palkitsemistiedotteessa todetaan, että Kemi on osannut suunnata rakennetukea taitavasti ydinkeskustansa kohentamiseen ja yhteistyöhön.

Keskustassa paikallisuus on huomioitu kävelykatutilaa jäsentävillä ja suojaavilla säleiköillä. Isoja betonilaattoja on käytetty katupäällysteenä. Kuvanveistäjä Sauli Miettusen ympäristöteos antaa luonnetta ja iloista ilmettä, huumoriakin.

– Päämäärätietoinen asennemuutos, tunnelma ja hyvä tuuli vahvistavat aina kilpailukykyä, vaikka kehittäminen olisi taidelaji ahtaassa taloudellisessa ja kaupallisessa tilanteessa. Kemi antaa esimerkkiä kaikille pienemmille kaupungeille, palkintoraadin puheenjohtaja Matti Mare sanoi.

– Keskustayhdistyksen ja kaupungin yhteistyö on esimerkillistä. Kävelykatu, Täiköntori ja talvivalaistus ovat vahva rakenteellinen ensimmäinen vaihe. Ne tuovat valoa muulle keskustankehittämiselle.

Ville Miettinen

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *