Myös rantaradan viimeisen tasoristeyksen poistanut Vantinportti Espoon Kauklahdessa sai palkinnon.

Jyväskylän yliopiston Seminaarinmäen peruskorjaus on saanut julkisen sarjan palkinnon valtakunnallisilla Viherpäivillä Tampereella. Rantaradan viimeisen tasoristeyksen poistanut Vantinportti Espoon Kauklahden asemalla puolestaan palkittiin Katu ja tiealueet -sarjassa.

Seminaarinmäelle laadittiin ensimmäinen puutarhasuunnitelma jo 1880-luvulla. Nyt palkittu peruskorjaustyö tehtiinkin lukuisten suojelumääräysten ja muiden rajoitusten puitteissa. Tavoitteena oli ennallistaa umpeen kasvaneita ja huonoon kuntoon päässeitä puiston osia. Seminaarinmäen peruskorjauksen toteutti Keski-Suomen Puutarha-Apu Oy

Palkitsijan eli Viheraluerakentajat ry:n mukaan peruskorjaus on toteutettu paikan historiallista henkeä kunnioittaen sekä vanhoja rakenteita ja materiaaleja hyödyntäen.

Vantinportin toteutusta kiitetään runsaasta näyttävien kasvi-istutusten käytöstä sekä katekankaiden, kastelupussien ja muiden hoitoa helpottavien ratkaisujen käytöstä kasvillisuusalueilla. Vantinportin toteutti Hyvinkään Tieluiska Oy.

Viherrakentajat ry palkitsi myös lempääläisen Pihapirkot Oy:n sarjassa yksityiset pihat sekä Lemminkäinen Infra Oy:n sarjoissa asunto- ja yhtiöpihat.

Ville Miettinen

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *