Uusi voimala muuttaa vuodessa jopa 120 000 tonnia jätteitä energiaksi.

Ekokemille joulukuussa toimittajalta luovutettu uusi voimala 2 lisää merkittävästi jäteperäisen lämmön ja sähkön tuotantoa. Ekokemin sähkön tuotanto lähes kolminkertaistuu 120 gigawattituntiin ja kaukolämmön tuotanto lisääntyy vajaalla viidenneksellä noin 500 gigawattituntiin vuodessa.

Voimala 2:lla voidaan käsitellä jätteitä n. 120 000 tonnia vuodessa. Voimalan polttoaineena käytetään kierrätykseen soveltumattomia teollisuuden ja rakentamisen sekä yhdyskuntien jätteitä, jotka muutoin päätyisivät kaatopaikkasijoitukseen.

Voimalan savukaasunpuhdistuksessa hyödynnetään käytöstä poistetun vaarallisten jätteiden polttolinja 2:n savukaasunpuhdistuslaitteistoa, jota on täydennetty märkäpesurilla ja lämmön talteenottolaitteistolla. Ratkaisulla täytetään ympäristöluvan edellyttämät savukaasupäästöjen lupaehdot ja hyödynnetään energia mahdollisimman tehokkaasti.

Ekokem tuottaa jatkossa Riihimäen kaukolämpötarpeesta 90 prosenttia ja Hyvinkään tarpeesta runsaat 70 prosenttia.  Voimala 2 vähentää kulutusperusteisia kasvihuonekaasupäästöjä niin Hyvinkäällä kuin Riihimäelläkin.

Ville Miettinen

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *