Lakkautettaville varuskunta-alueille haetaan uusia omistajia ja kehitysideoita.

Senaatti-kiinteistöt on laittanut myyntiin puolustusvoimilta vapautuvia varuskunta-alueita eri puolilla Suomea. Kohteet myydään avoimella tarjouskilpailulla.

Vaihtoehtoisesti haussa on myös yhteistyökumppaneita, jotka ovat kiinnostuneita kehittämään varuskunta-alueiden uudelleen käyttöä Senaatti-kiinteistöjen kanssa. 

Kiinteistöt myydään, koska valtiolla ei ole niille enää käyttöä varuskuntien lakkauttamisen vuoksi.

– Puolustusvoimilta vapautuvat varuskunta-alueet ovat kooltaan isoja, minkä vuoksi niiden kehittäminen ja myyminen on haasteellista, kertoo myyntipäällikkö Jyrki Maikola Senaatti-kiinteistöistä. 

– Tämän vuoksi haemme erityisesti sellaisia kumppaneita, jotka olisivat valmiita ottamaan myös kehittämisriskejä ja panostamaan ideointiin.

Senaatti-kiinteistöt tekee kuntien kanssa tiivistä yhteistyötä maankäytön kehittämisessä ja alueiden kaavallisessa kehittämisessä. Maikolan mukaan kunnat ovat avainasemassa myös varuskunta-alueiden jatkokehitystä suunniteltaessa, ja myös kunnilta toivotaan ehdotuksia alueiden kehittämiseen.

Myytäviä ja kehitettäviä varuskunta-alueita ovat Kontionlahti ja Keuruu sekä Jämsän Hallin Ilmavoimien Teknillinen koulu, Kauhavan lentosotakoulu, Kotkan rannikkopataljoonan Kirkonmaa ja Rankki maa-alueineen ja rakennuksineen.  Kohteet vapautuvat vuosien 2013 ja 2014 aikoina.  Tarkemmat tiedot ovat luettavissa www.senaattimyy.fi.

Tarjouskilpailun ensimmäisessä vaiheessa Senaatti-kiinteistöt pyytää ostamisesta tai kehittämisestä kiinnostuneita ilmoittautumaan tarjouskilpailuun. Toisessa vaiheessa pyydetään varsinaiset tarjoukset.

Ville Miettinen

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *