Koukkuniemen vanhainkoti Tampereella saa älykkään lukitusjärjestelmän sekä antibakteeriset ovenkahvat.

Koukkuniemen vanhainkoti Tampereella saa älykkään lukitusjärjestelmän sekä antibakteeriset ovenkahvat.

Koukkuniemen vanhainkotia Tampereella ehostetaan innovatiivisella teknologialla, jonka tarkoitus on helpottaa asukkaiden arkea.

Koukkuniemen yli 900 oveen asennettavat älylukot helpottavat asukkaiden ja henkilökunnan kulkuoikeuksien hoitamista ja kulkemisesta turvallista. 

Suomessa kehitetty elektroninen iLOQ-lukitusjärjestelmä toimii elektronisilla avainpesillä ja avaimilla ja kehittää tarvitsemansa sähköenergian avaimen työntöliikkeestä

– Haluamme rakentaa mahdollisimman hyvän ja turvallisen hoivapaikan ja samalla tarjota työntekijöillemme hyvät työskentelyolot. Tämän takia käytämme hyvinvointiteknologian uusimpia ratkaisuja, kertoo Tampereen kaupungin turvallisuuspäällikkö Pasi Keinonen.

Sähköisen järjestelmän etuihin mekaaniseen verrattuna kuuluuesimerkiksi se, että asukkaan kadonnut avain on nopea ja edullinen poistaa käytöstä.

Koukkuniemen vanhainkotiin asennetaan myös ovenpainikkeet ja -vetimet, jotka on käsitelty uudella Abloy Active -pintakäsittelyllä, jonka sisältämä kolloidinen hopea tappaa sairaalabakteereita ja estää niiden leviämistä.

Tampereen Lapinniemessä sijaitsevasta Koukkuniemen vanhainkodista rakennetaan uudenlaista ympäristöä ikääntyvien ihmisten asumiseen. Alueella sijaitsevia vanhainkotiosastoja muutetaan vähitellen tehostetun palveluasumisen yksiköiksi ja alueen rakennuskantaa uudistetaan vastaamaan nykyaikaisia asumisen ja hoivan tarpeita. Pohjoismaiden suurimman vanhainkodin uudistustyöt jatkuvat vuoteen 2020 asti.

Ville Miettinen

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *