Suomalaisyritysten tulisi viedä ympäristöteknologia- ja projektiosaamistaan vahvemmin ulkomaille, sanoo  energia-alan huippuasiantuntija.

Projektiyhdistyksen Projektipäivillä Espoon Dipolissa tänään vieraileva australialainen energia-alan huippuasiantuntija Ian T. Dunlop korostaa yritysten hätätoimenpiteiden tärkeyttä. 

Kiireellisin ihmiskuntaa ja maapalloa kohtaavan asian ollessa kyseessä tarvitaan laadukasta projektijohtamista, jotta hyvinvointia riittää kaikille.

– Suomalaisyrityksillä on nyt tuhannen taalan paikka viedä ympäristöteknologia- ja projektiosaamistaan vahvemmin ulkomaille ja antaa oma panoksensa ilmastonmuutostalkoisiin, sanoo Projektiyhdistyksen hallituksen jäsen, Fennovoiman vakuutuspäällikkö Veikko Välilä.

– Suomalaiset konsulttiyritykset, kuten Pöyry, ovat tehneet Keski-Euroopassa paljon tulvien ehkäisytyötä ja kehittäneet ratkaisuja miten kaupunkialueita suojellaan jokien ja merenpinnan tulviessa. Bioenergia- ja tuulivoimateknologiassa olemme maailmalla edelläkävijöiden joukossa, Välilä painottaa ja patistaa suomalaisyrityksiä ottamaan haasteen vastaan.


Hyvin suunniteltu projekti on ilmastoteko

Ian T. Dunlopin mukaan virallinen tavoite rajoittaa lämpötilan nousu 2 celsius-asteeseen on aivan liian korkea, sillä ilmastonmuutos on siirtynyt erittäin vaaralliseen vaiheeseen.

– Meillä on vain vähän aikaa ryhtyä toimenpiteisiin. Ilmaston radikaali lämpeneminen pitää pysäyttää uusiutuvien energiavarojen avulla. Tämä uhkakuva avaa monia liiketoimintamahdollisuuksia innovatiivisille ja projektiosaamista hallitseville yrityksille. Nyt tarvitaan nopeita päätöksiä ja ennen kaikkea laadukasta projektiosaamista, jotta hyvinvointia riittää kaikille, Dunlop korostaa.

Ville Miettinen

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *