Kilpailijat suunnittelevat siltayhteyden Helsingin Kruununvuorenselän yli Sompasaaresta Korkeasaaren kautta Kruunuvuorenrantaan.

Kruunusillat-kilpailussa on tehtävänä suunnitella Kruununvuorenselän ylittävä siltayhteys niin, että yhteys muodostuisi vähintään kahdesta sillasta, joista pisin voisi olla 1,2 kilometriä ja toteutuessaan Suomen pisin silta.

Silta on tarkoitettu raitiovaunuille, kevyelle liikenteelle ja hälytysajoneuvoille.

Siltaehdotukset tulevat helmikuussa 2013 nähtäville ja kaupunkilaisten kommentoitavaksi näyttelytila Laiturille ja internet-sivuille. Yleisön antamasta palautteesta tehdään kooste, joka annetaan tuomariston käyttöön. Vasta sen jälkeen tuomaristo tekee päätöksen voittajasta.
 
Kruunusillat-kilpailuun viime syksynä ilmoittautuneista 50 kansainvälisestä tiimistä valittiin varsinaiseen kilpailuvaiheeseen 10 tiimiä. Kilpailun tulokset ovat osa ympäristövaikutusten arviointia, jota Kruununvuorenrannan tulevista liikenneyhteyksistä tehdään parhaillaan.
 
Päätöstä siltayhteyden rakentamisesta ei ole vielä tehty.

– Koska Helsinki haluaa suosia kestäviä liikennemuotoja, kuten raideliikennettä ja nostaa joukkoliikenteen palvelutasoa, on päätetty selvittää, millainen siltayhteys saataisiin ja mikä olisi mahdollista, kilpailun tuomariston puheenjohtaja, apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri sanoo.

Ville Miettinen

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *