Rakennustietosäätiö RTS:n hallitus päätti yksimielisesti myöntää tänä vuonna UICB:n rakennustietopalkinnon Kosteus- ja hometalkoot –ohjelmalle sekä hankkeeseen osallistuneelle laajalle talkooväelle tunnustuksena toiminnan tavoitteista maamme rakennuskantaa piinaavien kosteus- ja homeongelmien poistamiseksi.
 
UICB:n rakennustietopalkinto jaettiin tiistaina 9.10.2012 FinnBuild-messujen avajaispäivänä. Palkinto luovutettiin hankkeen avainhenkilöille, Kosteus- ja hometalkoiden ohjausryhmän puheenjohtajalle, rakennusneuvos Helena Säterille ja talkoiden ohjelmapäällikölle, tekniikan tohtori Juhani Piriselle.
 
Vuosien 2010–2014 aikana talkoiden tehtävänä on saattaa alkuun maamme rakennuskannan tervehdyttäminen, vähentää kosteus- ja homevaurioiden aiheuttamia terveyshaittoja sekä taloudellisia menetyksiä ja estää uusien vaurioiden syntyminen.
 
Rakennuskeskusten kansainvälinen liitto UICB on perustanut vuonna 1978 UICB-tiedonvälityspalkinnon edistääkseen rakennusalalla tapahtuvaa hyvää tiedonvälitystä. Suomessa palkinnon jakaa joka toinen vuosi Rakennustietosäätiö RTS tunnustuksena henkilölle, ryhmälle tai organisaatiolle, joka toiminnallaan on merkittävästi vaikuttanut korkeatasoisen tiedonvälityksen kehittymiseen rakennusalalla.
 
Palkintolautakuntaan kuuluivat tänä vuonna toimitusjohtaja Ahti Junttila, asiamies Reijo S. Lehtinen, tekninen johtaja Ilpo Peltonen ja arkkitehti Aki Davidsson (puheenjohtaja).

Kosteus- ja hometalkoot -verkkosivusto

Ville Miettinen

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *