YIT aloittaa Tikkurilan asemanseudun rakentamisen, joka mullistaa paikallisten ja matkustajien arjen. Kokonaisuus valmistuu 2019.

Tikkurilan juna-aseman yhteyteen sijoittuvan uuden toimisto- ja liikekeskuksen sekä asemanseudulle rakennettavan kolmen asuntoyhtiön kokonaisuuden yhteisarvo on 150 miljoonaa euroa.

Vuonna 2019 kokonaisuudessaan valmistuva Tikkurilan toimisto- ja liikekeskus palvelee monipuolisesti sekä vantaalaisia että junalla matkustavia. Palvelut sisältävät päivittäistavara- ja erikoiskaupan liikkeitä, ravintoloita, matkakeskuksen lipunmyyntitiloineen ja uuden paikallisliikenteen linja-autoterminaalin sekä Vantaan kaupungin yhteispalvelupisteen.

Keskus toteutetaan useammassa vaiheessa, joista ensimmäinen valmistuu loppuvuodesta 2014. Samassa yhteydessä valmistuu kolmikerroksinen 500-paikkainen pysäköintitalo. Keskukselle haetaan LEED -ympäristösertifikaatin (Leadership in Energy and Environmental Design) kultaista tasoa.

Tikkurilan asema on pääradan kolmanneksi vilkkain. Kehäradan valmistuttua Tikkurilasta tulee tärkein liitoskohta kaukojunien ja Helsinki-Vantaan lentoaseman välillä sekä Suomen toiseksi vilkkain rautatieasema.

Rakennushanke vaikuttaa paljon myös tikkurilalaisten elämään.

– Kaupungintalon viereen rakennetaan uusi tori, Tikkurilanaukio sekä Tikkurilanpuisto, johon tulee lasten leikkipaikka, skeittirata ja parkour-alue sekä tila esiintymislavalle. Keskustaan rakennetaan kuusi kerrostaloa 500 asukkaalle, uusi kirkko ja kaksi pysäköintilaitosta. Keskustassa tulee siten olemaan useita rakennustyömaita yhtä aikaa, kunnes uusi upea Tikkurila valmistuu, kertoo projektijohtaja Heikki Virkkunen Vantaan kaupungilta.

Ville Miettinen

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *