Kunnallisten jäteyhtiöiden yhteisesti omistaman Westenergy Oy:n Mustasaareen valmistuva jätevoimala on läheisen ampumaradan vaara-alueella. Ilkka-lehden uutisen mukaan kaavoittajilta unohtui Vaasan ampumaradan sijainti.

Kivijärven ampumaradalta kantautuva terävä pauke huolestuttaa Mustasaareen valmistuvan jätteenpolttolaitoksen työmaalla. 130 miljoonaa euroa maksava laitos sijaitsee ampumaradasta vain kilometrin päässä ja on ampumasektorin sisällä.
Westenergyn toimitusjohtaja Jan Teir pitää Ilkan uutisessa tilannetta erittäin huolestuttavana.
– Tässä on vaara-asetelma, joka on pakko purkaa niin pian kuin mahdollista. Olemme suoraan tulilinjalla. Ampumaradalla ammutaan myös hirvikivääreillä, joiden kantama on viisi kilometriä.
Teirin mukaan polttolaitos olisi voitu sijoittaa tontille myös turvallisesti, jos ampumaradan sijainti olisi otettu huomioon. Tilanne on hänestä erityisen paha, koska jätevoimalan toimistotilat ja auditorio ovat vaarallisimmassa paikassa.
Mustasaaren kunnanjohtajan Rurik Ahlbergin mukaan asiaan puututaan korottamalla ampumaradan suojavalleja 5-6 metrillä. Vaasa ja Mustasaari osallistuvat kustannuksiin kumpikin neljällä tuhannella eurolla.
 
Paavo Taipale
 

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *