Louhintatyöt keskeytettiin toukokuun lopussa, kun suoritettu louhintaräjäytys sinkosi kiviä työmaa-alueen ulkopuolelle. Kivien sinkoileminen johtui puutteellisista peitteistä.

Louhintatöitä tehdään Turun uudella Telakkarannan asuinalueella. Alueelle rakennetaan Unioninkadun liikennetunnelia. Työt aloitettiin uudestaan viime torstaina.

Turun kaupunki määräsi Unioninkadun liikennetunnelin louhinnat keskeytettäväksi toukokuun lopussa, kun kaupunki sai ilmoituksen, että louhintaräjäytyksen seurauksena kiviä oli lentänyt Aurajoen yli Merikeskus Forum Marinumin edustalle.

Kivien sinkoutuminen on johtunut louhintakentän peittämisen puutteista. Lisäksi asiaan on saattanut vaikuttaa louhittavan kallion sisäinen rakoisuus. Yksiselitteistä syytä kivien sinkoutumiselle ei ole selvityksissä kuitenkaan löydetty. Kivien sinkoutumista ovat selvittäneet Kiinteistöliikelaitos, louhintaa suorittava urakoitsija, aluehallintoviranomainen ja poliisi.

Turun Kiinteistöliikelaitos on antanut luvan louhintatöiden jatkamiselle. Perusteena ovat olleet tehdyt selvitykset, minkä lisäksi urakoitsija on tehnyt turvallisuutta parantavia esityksiä. Urakoitsija on myös luvannut tarvittaessa varotoimena sulkea vesiliikenteen Aurajoessa räjäytyksen ajaksi.

Urakoitsija arvelee avolouhintojen valmistuvan elokuun aikana. Tämän jälkeen louhitaan varsinaista liikennetunnelia.

Antti Pulkkinen

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *