Kuntatekniikan palvelujen järjestäminen on muutosten keskellä. Seuraa 18 kaupungin, Kuntaliiton ja SKTY:n yhteisen Kupera-hankkeen päätösseminaaria 14.6. klo 10.15 alkaen suorana netissä osoitteessa www.kunta.tv

Alkuvuonna 2008 vilkastunut kuntien teknisen toimen vaikuttajien keskustelu alan kehittämisestä ja tulevaisuudesta johti seuraavana vuonna yhteisiin toimenpiteisiin. Päätettiin perustaa konsortio kuntien teknisen toimen kehittämisen haltuun ottamiseksi ja toteuttamiseksi. Näin syntyi idea Kehto-foorumista. Foorumi on tarkoitettu mukana olevien kuntien jatkuvaksi kehittämisalustaksi.
 
Kehto-foorumin ensimmäinen hanke kaupunkien ja Tekesin rahoittamana käynnistyi vuonna 2009. Kupera-hankkeen eli Kuntien perusrakenteiden ja perusrakennepalvelujen rahoituksen, omistajuuden ja tuotannon innovaatiot -hankkeen toteuttajaksi valittiin nykyisin osana Aalto-yliopistoa toimiva Teknillisen korkeakoulun BIT Tutkimuskeskus ja Tampereen yliopiston Johtamiskorkeakoulu.
Kupera-hanke on päättymässä ja sen yhtenä päätuloksena voidaan pitää Kehto-foorumin toimintamallin luomista. Hankkeen päättyessä Kehto-foorumi organisoidaan Kuntaliiton alaisuuteen ja näin toiminta saa pysyvämmän aseman. Kunnat allekirjoittavat tähän liittyvän sopimuksen Kehto-foorumin tapaamisessa Jyväskylässä torstaina 14.6.2012. Tilaisuus on samalla Kupera-hankkeen päätösseminaari.
Hankkeen muut tulokset on raportoitu laajemmin Kuntaliiton ACTA-sarjan julkaisussa (ACTA 240), joka julkaistaan samassa tilaisuudessa.
Seminaaria on mahdollisuus seurata suorana lähetyksenä netissä osoitteessa www.kunta.tv klikkaamalla etusivun yläpalkin painiketta SUORA LÄHETYS.
 
Paavo Taipale

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *