Jo pian vuoden myynnissä ollut Tampereen Koskitalo on menossa kaupaksi 2,9 miljoonalla eurolla.

Tampereen kaupunginhallitus päätti esittää valtuustolle keskustassa sijaitsevan Koskitalon myymistä Tampereen Ammattiklubi ry:lle. Kauppahinta on 2, 9 miljoonaa euroa.

Kaupunki omistaa tontin ja sillä olevan rakennuksen. Koskitalo on täysin vuokrattu. Kaupungin omista toimijoista tiloissa on vuokralaisena ainoastaan aluepelastuslaitoksen hallinto, joka sekin muuttaa hätäkeskukselta vapautuviin tiloihin.

Kaupunki järjesti Koskitalon myynnistä tarjouskilpailun syksyllä 2010. Tarjouksia saatiin tuolloin 14, mutta yksikään tarjouksista ei ollut kiinteistöstä laaditun arviokirjan markkina-arvon mukainen. Keväällä 2012 järjestettiin uusi tarjouskilpailu, jossa saatiin neljä tarjousta. Tampereen Ammattiklubi ry teki korkeimman tarjouksen.

Rakennus on valmistunut vuonna 1912 ja sen on suunnitellut arkkitehti
Lambert Petterson. Koskitalo on olennainen osa Tampereen koskimiljöötä.

Antti Pulkkinen

Tampereen kaupunki: Tampereen Koskitalolle ostaja

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *