Munkkiniemen puistotie 25 -arkkitehtuurikilpailun voitti ehdotus nimeltään Park Ave. Sen takana on Arkkitehtiryhmä A6 Oy.

Koneen entisenä pääkonttorina tunnettu rakennus on tarkoitus muuttaa asuinkäyttöön ja rakentaa sen lähelle uusia asuintaloja.

Palkintolautakunnan arvion mukaan voittaneen ehdotuksen vahvuuksia ovat kaupunkikuvallinen kokonaisote, vanhaan kaupunginosaan sopeutuva, mutta selkeästi tätä aikaa edustava uusi arkkitehtuuri, pääkonttorirakennuksen ilmeen kunnioittaminen sekä ammattitaitoisesti ja huolella ratkaistut asuntopohjat.

Uudisrakennus sijoittuu luontevasti kaupunkirakenteeseen puistoväylän varteen vanhan asuinkerrostalon linjaan.

– Voittaneessa työssä kokonaisuus on tasapainoinen sekä kiinteistön tilankäytön että kaupunkikuvan kannalta, kuvaa asemakaava-arkkitehti Annukka Lindroos Helsingin kaupunkisuunnitteluvirastosta.

Kilpailun tarkoituksena oli löytää kaupunkikuvallisesti merkittävään paikkaan arkkitehtuuriltaan korkeatasoinen kokonaisuus, joka on ratkaistu esteettisesti, kaupunkikuvallisesti, toiminnallisesti ja teknisesti laadukkaasti ja toteuttamiskelpoisella tavalla.

– Munkkiniemen alue on arvostettu ympäristö ja Koneen entinen pääkonttori on ainutlaatuinen, kaupunkikuvallisesti merkittävä rakennus. Halusimme kilpailun avulla kutsua suunnitteluun parhaita mahdollisia osaajia, toteaa palkintolautakunnan puheenjohtaja ja Auratum Kiinteistöt Oy:n toimitusjohtaja Matti Äijälä. Olemme erittäin tyytyväisiä kilpailun herättämään kiinnostukseen ja ehdotusten monipuolisuuteen, hän jatkaa.

Voittaneeseen Arkkitehtiryhmä A6 Oy:n työryhmään kuuluvat Jyri Haukkavaara, Jukka Linko, Tapio Saarelainen, Jaakko Sutela, sekä avustajat Samuli Ellä, Karoliina Hautalahti, Jussi Jansson, Jussi Kähkönen ja Hans Nevanperä.

Kilpailun toisen sijan sai Anttinen Oiva arkkitehdit Oy:n ehdotus ”Puistossa”. Kolmanneksi sijoittui Lassila Hirvilammi arkkitehdit Oy:n ehdotus ”Kruunu”.

Kilpailun järjestivät rakennuksen nykyinen omistaja Auratum Asunnot Helsinki Oy yhdessä kaupunkisuunnitteluviraston ja Suomen arkkitehtiliitto Safan kanssa. Kilpailuun osallistui kaikkiaan 30 ehdotusta. Alueen asemakaavaa muutetaan kilpailutuloksen pohjalta. Asemakaavaluonnosta on tarkoitus esitellä yleisölle syksyllä 2012.

Antti Pulkkinen

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *