Sähköautojen latauspisteet kerätään ensimmäistä kertaa yhteiseen rekisteriin, jolloin sähköautoilijoiden on helppo löytää lähin lataamispaikka.

Pääkaupunkiseudun Sähköinen Liikenne (PSL) -hankkeessa pyritään saamaan kaikki Suomen julkiset ja yhteiskäytössä olevat latauspisteet samalle kartalle. Tietojen kerääminen on jo alkanut, ja kartta löytyy osoitteesta www.sahkoinenliikenne.fi.

Latauspisteiden tiedot tallennetaan yhteisten pohjoismaisten standardien mukaisesti. Tämä takaa tiedon laadun ja ajantasaisuuden. Latauspisteiden sijainnit saadaan ylläpitäjiltä, jotka toimittavat tiedot tutkimuskeskukseen. Tietokantaa kerää ja ylläpitää Aalto-yliopiston BIT Tutkimuskeskus, joka pyrkii edistämään sähköautojen käyttöönottoa.

Latauspisteiden kartoittaminen on osa Pääkaupunkiseudun Sähköinen Liikenne -hanketta, joka liittyy Helsinki World Design Capital 2012 -vuoteen. Pääkaupunkiseudun Sähköinen Liikenne on yli 100 miljoonan euron suurhanke sähköisen liikenteen kehittämiseksi.

Pääkaupunkiseudulle on tarkoitus avata jopa 700 sähköautojen latauspistettä.

Antti Pulkkinen

Sähköinenliikenne.fi

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *