Lahden Seudun Kuntatekniikka aloittaa operaatio Hiekkamyrskyn keskiviikkona. Uutta hiekkojen poiston toimintamallia kokeiltiin viime vuonna ensimmäisen kerran.

Operaatio toteutetaan kaupungin keskeisimpiin katuihin kuuluvalla Vesijärvenkadulla.

Hiekkamyrsky -toimintamalli perustuu puhdistustyön aikataulutukseen kiinteistön omistajien kanssa. Vesijärvenkadun kiinteistönhoitajat puhdistavat ensin oman katuosuutensa hiekat ajoradalle, josta Kuntatekniikan koneet harjaavat ne kerralla pois.

Hiekkamyrskyn avulla vähennetään Lahden keskustan pölyisten päivien määrää. Samoin tarkoitus on helpottaa ja nopeuttaa keskustan kiinteistönhoitoa sekä pienentää huoltoajoneuvojen polttoaineenkulutusta.

Operaatio Hiekkamyrsky alkaa keskiviikkona 18.4. ja kestää maanantaihin 23.4. saakka.

Antti Pulkkinen

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *