Jyväskylän kaupunki valittaa Korkeimpaan hallinto-oikeuteen Hämeenlinnan hallinto-oikeuden päätöksestä perua Valtiontalosta tehty kauppa.

Jyväskylän Valtiontalon myynti SRV Yhtiöille oli Hämeenlinnan hallinto-oikeuden mielestä lainvastainen. Oikeus katsoo, että kaupunki myi rakennuksen alihintaan. Hämeenlinnan hallinto-oikeus tulkitsee, että kauppahinta on saattanut sisältää kiellettyä valtiontukea, mistä olisi pitänyt ilmoittaa EU-komissiolle.

Jyväskylän Tilapalvelun johtokunta kuitenkin katsoo, että Valtiontalon kiinteistön kehittämisestä ja ostamisesta vuonna 2007 toteutettu tarjouskilpailu on ollut riittävän avoin ja julkinen. Kaupungin selvityksen mukaan julkinen tarjouskilpailu käynnistyi 7.3.2007, minkä jälkeen kaupunginvaltuusto päätti 10.12.2007 SRV Oyj:n kanssa tehtävästä esisopimuksesta. Tällöin sovittiin myös kauppahinta.

Virallinen päätös valituksesta tehtiin Jyväskylän Tilapalvelun johtokunnan kokouksessa keskiviikkona.

Valtiontalo rakennettiin suojeluskuntataloksi vuonna 1929. Suojellun rakennuksen kunto on erittäin huono. Jyväskylän kaupungin ja SRV:n tekemässä sopimuksessa ostaja velvoitetaan korjaamaan talo.

SRV Yhtiöt oli ainoa rakennusliike, joka oli kiinnostunut ostamaan Valtiontalon.

Antti Pulkkinen

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *