Hallitus esittää tänä vuonna alkaviin oppilaitosten korjaushankkeisiin 20 miljoonaa euroa sekä sosiaali- ja terveydenhuollon toimintayksiköiden korjaushankkeisiin 10 miljoonaa euroa.

Näin ehdotetaan eduskunnalle annetussa vuoden 2012 ensimmäisessä lisätalousarvioesityksessä.

Mikäli eduskunta hyväksyy esitetyt määrärahat, myönnetään avustukset ensisijaisesti kosteus- ja homeongelmia sisältävien rakennusten korjaamiseen.  Avustukset maksetaan pääosin rakennusaikana. Avustuksille asetetaan ehtoja, joilla varmistetaan suoritettavien korjausten laatu.

Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä sosiaali- ja terveysministeriö ohjeistavat valtionapuviranomaisina toimivia elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksia (oppilaitokset) sekä aluehallintovirastoja (sosiaali- ja terveydenhuolto) määrärahojen hakuun ja avustusten ehtoihin liittyvissä asioissa.

Antti Pulkkinen

STM: Kosteus- ja homevaurioiden korjauksiin esitetään rahaa

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *