Kiistelty Telakkarannan asuinalue nousee vihdoin Aurajoen suulle. Ensimmäiset talot valmistuvat kesäksi 2013.

Telakkaranta nousee Aurajoen itärannalle, Wärtsilän vanhalle telakka-alueelle. Alueen toteuttavat Sato Oyj, Skanska, SRV Yhtiöt Oyj ja Lemminkäinen yhdessä Wärtsilä Oyj:n kanssa.

Viime kesänä Aurajoen alajuoksulla alkaneet purku- ja maanpuhdistustyöt on nyt saatu päätökseen. Wärtsilän teettämä avolouhintaurakka on puolivälissä ja sen on arvioitu valmistuvan juhannukseksi 2012.

Ensimmäisenä töihin ryhtyy Skanska, joka aloittaa kahden uuden kerrostalon rakentamisen.

– Aiomme käynnistää rakennustyöt kevään aikana, jolloin alueen ensimmäiset kodit valmistuvat kesällä 2013. Suunnittelussa on huomioitu niin Aurajoelle avautuvat näkymät kuin asuntojen toimivuuskin. Myös alueen historia on otettu huomioon. Esimerkiksi rakennusten julkisivujen paikallaan muurattu punatiili viittaa alueen vanhoihin tehtaisiin, kertoo Skanska Kotien aluejohtaja Jari Martinmäki.

Telakkarannan asuntoalueella on asuinrakennusoikeutta 46 000 kerrosneliömetriä, mikä tarkoittaa noin 600 uudisasuntoa ja noin 1 200 uuden asukkaan tuloa alueelle.

Uuden asuinalueen alkutaival oli kivikkoinen. Telakkarannan asemakaava hyväksyttiin kaupunginvaltuustossa jo 2008, mutta valituskierre viivästytti alueen rakentamista. Asuintalojen katsottiin muun muassa muuttavan liiaksi Aurajokisuun maisemaa.

Korkein hallinto-oikeus päätti lopulta heinäkuussa 2010, että asemakaava on lainmukainen.

Antti Pulkkinen

Skanska: Turun Telakkarannan asuinrakentaminen alkaa

Telakkarannan verkkosivut

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *