Helsinki kokeilee talviajan vuoropysäköintiä Munkkivuoren kaupunginosassa. Aiemmin vuoropysäköinti on aloitettu jo muun muassa Porissa, Kotkassa ja Mikkelissä.

Vuoropysäköinnin toivotaan helpottavan lumitöitä ja liikenteen sujuvuutta. Helsingissä kokeilun takana ovat rakennusvirasto ja kaupunkisuunnitteluvirasto.

Kokeilu kestää huhtikuun loppuun. Alueena on Munkkivuoren Ulvilantie, Teljäntie ja Porintie. Kaupunginosan rakennuskanta on pääosin 1950-luvulta, jolloin aluetta ei osattu mitoittaa nykyisille automäärille, ja niinpä monet munkkivuorelaiset pysäköivät autonsa katujen varsille.

Pysäköinti on kokeilun aikana (27.2.-30.4.2012) sallittua maanantaiaamun klo 8 ja torstaiaamun klo 8 välillä kadun toisella puolella ja torstaiaamun klo 8 ja maanantaiaamun klo 8 välillä kadun vastakkaisella puolella.

Kokeilusta kerätään asukaspalautetta maaliskuun aikana järjestettävän kyselyn avulla.

Pysäköidyt ajoneuvot haittaavat merkittävästi katujen lumenpoistoa, mikä vähentää käytettävissä olevien pysäköintipaikkojen määrää ja heikentää niiden käytettävyyttä. Myös ajoneuvoliikenteen ja bussiliikenteen sujuvuus sekä jalankulun turvallisuus heikkenevät, kun lumenpoisto estyy.

Tänä talvena vuoropysäköinti on otettu käyttöön auraamisen helpottamiseksi jo muun muassa Porissa, Kotkassa ja Mikkelissä.

Antti Pulkkinen

Helsingin kaupunki: Vuoropysäköinnistä apua katujen talvihoitoon?

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *