Ehdotus nimeltä Värivirta voitti Tampereen Kalevan liikuntapuiston ideakilpailun.

Kisan järjestivät yhteistyössä Tampereen kaupungin kaupunkiympäristön kehittämistoimi ja Lappset Group Oy.

Maisemasuunnittelun opiskelijoille suunnatulla kilpailulla haettiin ideoita Sorsapuiston viereisen Kalevan kentän jatkosuunnittelulle.  Paikasta aiotaan kehittää eri-ikäisille liikkujille monipuolinen ja elämyksellinen liikuntapuisto, joka on myös viihtyisä ja puistomainen.

Voittajatyön Värivirta tekijöinä ovat Aalto-yliopiston maisema-arkkitehtiopiskelijat Hertta Ahvenainen, Elsi Lehto, Riikka Leinonen ja Tuomo Näränen. Voittajatyössä on mielenkiintoinen puistosommitelma ja hyvin monipuoliset toiminnat, joissa on otettu huomioon eri ikäryhmien tarpeet. Tuomaristo piti erityisen ansiokkaana ratkaisua, jossa liikuntapuiston sydämeksi on sijoitettu kahvila-huoltorakennus ja puistoaukio.

Kilpailuun saapuneet 38 työtä toivat esiin laajan kirjon erilaisia ideoita ja uusia näkökulmia tulevaisuuden liikuntaympäristöksi. Raati luonnehti kilpailua erittäin onnistuneeksi ja tasoltaan korkeaksi.

Ideakilpailun raadissa toimineen osaamis-  ja elinkeinopalvelujen sekä sivistys- ja elämänlaatupalvelujen apulaispormestari Olli-Poika Parviaisen mukaan kantakaupungin tiivistäminen ja terveyden edistäminen edellyttävät uusia ratkaisuja ja luovaa julkisten tilojen käyttöä. Ideat Kalevan liikuntapuistoksi vastasivat Parviaisen mielestä hyvin tähän haasteeseen.

Hankkeelle perustetaan seuraavaksi ohjausryhmä, ja se viedään suunnitteluun ja päätöksentekoon.

Antti Pulkkinen

Tampereen kaupunki: Kalevan liikuntapuiston ideakilpailu

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *