Impivaaran uudistettu uimahalli avaa ovensa helmikuussa. Hintaa halliremontille ja -laajennukselle tuli lähes 23 miljoonaa euroa.

Impivaaran uimahallin ovet aukeavat ystävänpäivänä 14.2.2012, mikäli uimahallin koekäyttö sujuu ongelmitta.

Pääurakoitsija Skanska luovutti uimahallin Turun kaupungille 18. tammikuuta. Kaupungin liikuntapalvelukeskus aloitti hallin laitteiston testaamisen eilen torstaina 26. tammikuuta. Koekäyttöaikana testataan muun muassa vedenkäsittelylaitteisto, kulkuporttijärjestelmät, pesu- ja saunatilat, kassajärjestelmät sekä av-laitteisto. Samalla järjestetään myös ensiapu- ja pelastusharjoitukset.

Peruskorjattu ja laajennettu Impivaaran uimahalli on allaspinta-alaltaan Suomen suurin. Impivaarassa on kahdeksan allasta: 50-metrinen allas, 25-metrinen allas, hyppy-, monitoimi-, perhe-, opetus-, kahluu- ja kylmäallas.

Allaspinta-alaa on hallissa yli 2 200 neliömetriä. Uutta allastilaa tästä on noin 900 neliömetriä. Altaissa on vettä 3 686 kuutiometriä, mikä tarkoittaa 3,8 miljoonaa litraa.

Kuntosaleja uimahallissa on kolme: yleisö-, lämmittely- ja tilauskuntosali. Näiden lisäksi hallissa on myös erillinen liikuntasali. Liikuntatilojen pinta-ala on reilut 600 neliömetriä.

Joulukuussa 2009 aloitetun uimahalliremontin hinnaksi on tullut lähes 23 miljoonaa euroa. Turun kaupunki sai opetusministeriöltä tukea remonttiin 750 000 euroa.

Alkuperäinen Impivaaran uimahalli valmistui vuonna 1975.

Antti Pulkkinen

Lue lisää Impivaaran peruskorjatusta ja laajennetusta uimahallista torstaina 2.2. ilmestyneestä Kuntatekniikka-lehdestä.

Impivaaran uimahalli Turun kaupungin verkkosivuilla

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *