Vaasan kaupunki haluaa asukkailtaan ideoita keskustan kehittämiseen. Verkkopalvelun kautta vaasalaiset voivat merkitä kartalle tärkeitä paikkoja, reittejä, palveluita ja kehittämiskohteita.

Sinun Vaasasi -palvelu avattiin viime perjantaina. Verkkopalvelun kautta tulleet ideat otetaan huomioon kaupungin keskustan strategiatyössä. Sen tavoitteena on turvata keskustan viihtyisyys ja tehdä siitä yhä vetovoimaisempi ja elävämpi alue.

Keskustan nykytilan hahmottamiseksi vaasalaisilta kysytään, millainen kaupungin keskusta on nyt, miten se toimii, mikä siellä on hyvää ja mitä voisi kehittää. Kaupunkilaisille järjestettiin marraskuussa ideatyöpaja, jossa suunniteltiin viihtyisää keskustaa, ja verkkopalvelu on jatkoa tälle työlle.

Vaasan keskustastrategiatyö on aloitettu syksyllä 2011 ja se valmistuu vuoden 2012 loppuun mennessä. Työ toimii lähtöaineistona mahdolliselle maanalaiselle osayleiskaavalle sekä asemakaavoitushankkeille.

Kehittämisideoita voi antaa 22. tammikuuta asti. Nykytilan ja tavoitteiden pohjalta laaditaan strategiatyön alustavat suunnitelmat, jotka laitetaan samaan Sinun Vaasasi-verkkopalveluun kaupunkilaisten kommentoitaviksi keväällä 2012.

Antti Pulkkinen

Sinun Vaasasi -verkkopalvelu

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *